GİRESUN / TİREBOLU - Tirebolu Bilim ve Sanat Merkezi

Ara

Soyut kavramları, daha anlaşılır ve gerçek yaşamla bağlantılı bir biçime getirmek için somutlamadan yararlanmak gerekmektedir. Somutlama, sosyal bilgiler dersi açısından anlaşılabilirliğe, gerçek yaşam bağlamına, uygulamalı öğrenmeye, öğrenci katılımını artırmaya, eleştirel düşünceye ve anımsanabilirliğe olumlu katkı sunar.

Kurumumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Feyime Sakin TAŞDEMİR’in geçtiğimiz hafta yaptığı somutlama çalışmalarından bazı örnekler görsellerde yer almaktadır. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Türkçe öğretmenimiz Dr. Onur TAŞDEMİR’in ilkokul öğrencileriyle yaptığı çalışmalardan bir kareyle karşınızdayız. Projenin amacına ulaşması anlamında katkı sağlaması umuduyla emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürler.

Ara

Tirebolu Kaymakamlığının düzenlemiş olduğu insan hakları konulu resim yarışmasında öğrencimiz Ezgi Odabaş ilçe birincisi olmuştur. Öğrencimizin birincilik elde ettiği resimle, öğrencimiz ve ailesinin de yer aldığı fotoğrafımız aileden de alınan izin doğrultusunda içeriğimizde yer almaktadır. Öğrencimizi ve ailesini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Kas

Üç boyutlu yazımız geldi! Artık tek sınırımız öğrencilerimizin hayal gücü. Bir de biraz filament tabi. Aşağıdan kısa bir videosunu izleyebilirsiniz.

Kas

Toplantıda velilerin görüş ve önerilerinin alınmasından sonra PISA sonuçlarından ve BİLSEM'de öğrenim gören öğrencilerin gereksinimlerinden, sorunlarından ve fırsatlarından söz edildi. Gelecekte yapılacak etkinlikler hakkında veliler bilgilendirildi.

Kas

Kurum öğretmenleriyle 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlamak amacıyla yeme etkinliği düzenlendi.

Kas

2023 - 2024 Eğitim öğretim yılı I. dönemi için gerçekleştirilen toplantıda BİLSEM programlarından, öğrenci durumlarından ve gelecek planlarından söz edildi.

Kas

Öğretmenimiz Onur TAŞDEMİR, doktora savunmasını verdi!

Kas

Türkçe öğretmenimiz, Onur TAŞDEMİR ve öğrencileri tarafından yapılandırılan Türkçe ve Yabancı Dil Dersliği nihai haline doğru adım adım ilerliyor.

TİREBOLU BİLİM SANAT MERKEZİNE YENİ KAYITLAR BAŞLAMIŞTIR.

Bilim ve Sanat Merkezinde Proje Tabanlı Eğitim ve Sınıfı Yönetimi